Blog

.
Hier vindt u ons blog. Interessante
of nieuwe informatie delen we hier. Terug
Turkish airlines vertraging
2-4-2019
Hoe kan ik claimen bij vluchten vanuit Turkije met een Turkse luchtvaartmaatschappij?
Wanneer u vliegt met een Europese luchtvaartmaatschappij vanuit Europa naar Nederland kunt u een schadevergoeding krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht op grond van Verordening 261/2004. Voorbeelden van Europese luchtvaartmaatschappijen zijn: KLM, TUI en Transavia.  

Wat als u nu vliegt vanuit Turkije naar een willekeurige bestemming met een Turkse luchtvaartmaatschappij? Voorbeelden van een Turkse luchtvaartmaatschappijen: Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Atlasglobal en Onur air.

In dit geval kunt u geen beroep doen op de Europese Verordening. Niet getreurd, u kunt nog een beroep doen op de Turkse wetgeving. De rechten van de luchtvaartreizigers worden ook beschermd in de Turkse wet.  

Een voorbeeld: U vliegt met Turkish Airlines vanuit Dubai naar Istanbul en vervolgens naar Amsterdam. Door de vertraging in Dubai mist u uw aansluitende vlucht naar Amsterdam en u krijgt een nieuwe vlucht naar Amsterdam. In dit geval kunt u geen beroep doen op de Europese Verordening, maar wel op de Turkse wet.  

Een ander voorbeeld: U vliegt met Turkish Airlines van Istanbul naar Amsterdam en uw vlucht wordt geannuleerd. Ook in dit geval kunt u een beroep doen op de Turkse wet.

Ik hoor u al denken, hoe moet ik een beroep doen op de Turkse wet? Flightlaw helpt u bij het claimen op grond van de Turkse wet. Wij zijn hierin gespecialiseerd en doen dit op basis van no cure no pay. Wij kunnen uw klacht behandelen. Claim nu.   
575 klanten beoordelen Flightlaw met gemiddeld een 9,5 via Facebook!