Blog

.
Hier vindt u ons blog. Interessante
of nieuwe informatie delen we hier. Terug
2-6-2017
Hoe zit het met wijzigingen van chartervluchten?
Misverstand: geen recht op schadevergoeding bij chartervluchten. Hier bestaat misverstand over, echter dit is totaal niet waar. Ook chartervluchten zijn onderworpen aan de Verordening 261/2004. Kortom, lijn- en chartervluchten beide moeten betalen. Het klopt dat claims voor chartervluchten langer duren. Dit heeft meer te maken met de lage kwaliteit van hun klantenservice. 

Wat is nou eigenlijk het verschil tussen een lijn- en chartervlucht?

Een lijnvlucht wordt door de luchtvaartmaatschappij zelf uitgevoerd. Dit is van tevoren ingepland met bijvoorbeeld wekelijkse schema’s. Een voorbeeld hiervan is de TK1952 vlucht van Turkish Airlines die op dit moment dagelijks om 11:20 uur van Amsterdam naar Istanbul Ataturk Airport vliegt. In tegenstelling, bij een chartervlucht verkoopt de luchtvaartmaatschappij haar zetels aan een derde partij. Chartervluchten zijn over het algemeen goedkoper dan lijnvluchten. Het nadeel is wel dat veel vaker wijzigingen en annuleringen voorkomen. Chartervluchten worden meestal grootschalig ingekocht door touroperators die pakketreizen aanbieden.

En nu verder, wat bij vertraging of annulering?

  In dit geval is gewoon de uitvoerende maatschappij aansprakelijk, dus de partij die de stoelen huurt. Wanneer u een aantal dagen voor vertrek een belletje krijgt van de touroperator moet u alert zijn. Een alternatieve vlucht krijgt u, maar vergeet uw schadevergoeding niet te krijgen. Wanneer de luchtvaartmaatschappij of het reisbureau u heeft gecontacteerd over de annulering tot 14 dagen voor vertrek, dan heb je geen recht op schadevergoeding.

Wat zijn de bedragen?

·       € 250 voor vluchten tot 1500 km 
·       € 400 voor vluchten 1.500 tot 3.500
·       € 600 voor vluchten van meer dan 3500 km

Heeft u dit in de afgelopen jaren meegemaakt? Aarzel niet om contact op te nemen met Flightlaw.
575 klanten beoordelen Flightlaw met gemiddeld een 9,5 via Facebook!