Flightlaw helpt u bij
annulering
Wij helpen u ook met:

Annulering

Compensatierechten bij vluchtannulering: Wat je moet weten volgens Verordening (EG) nr. 261/2004

Vluchtannuleringen kunnen een grote bron van frustratie en ongemak zijn voor reizigers over de hele wereld. Gelukkig zijn er regels en voorschriften die passagiers beschermen en hen in staat stellen om compensatie te ontvangen voor de verstoringen die veroorzaakt worden door een geannuleerde vlucht. In deze blog zullen we ons richten op de rechten van passagiers volgens Verordening (EG) nr. 261/2004 en hoe je kunt profiteren van compensatie bij een vluchtannulering.

Wat is Verordening (EG) nr. 261/2004? Verordening (EG) nr. 261/2004 is een Europese verordening die passagiersrechten vaststelt in het geval van vluchtannuleringen, langdurige vertragingen en instapweigeringen. De verordening is van toepassing op alle vluchten binnen de Europese Unie (EU) en op vluchten vanuit een EU-luchthaven met een EU-luchtvaartmaatschappij naar een bestemming buiten de EU.

Voorwaarden voor compensatie bij annulering: Om in aanmerking te komen voor compensatie volgens Verordening (EG) nr. 261/2004, moeten aan bepaalde voorwaarden worden voldaan: 
  • De annulering moet worden veroorzaakt door de luchtvaartmaatschappij en niet door buitengewone omstandigheden, zoals slecht weer, stakingen van derden of politieke onrust.
  • De annulering moet minder dan 14 dagen voor de geplande vertrektijd worden meegedeeld aan de passagiers.
  • De geannuleerde vlucht moet vertrekken vanuit een EU-luchthaven of worden uitgevoerd door een EU-luchtvaartmaatschappij en aankomen op een EU-luchthaven.
 Compensatiebedragen: De compensatiebedragen die volgens de verordening worden toegekend, variëren, afhankelijk van de afstand van de vlucht:
  • Voor vluchten tot 1.500 kilometer bedraagt de compensatie €250 per passagier.
  • Voor vluchten tussen 1.500 en 3.500 kilometer bedraagt de compensatie €400 per passagier.
  • Voor vluchten van meer dan 3.500 kilometer bedraagt de compensatie €600 per passagier.
 Rechten en alternatieve opties: Naast de compensatie hebben passagiers recht op:
  • Terugbetaling van het ticket of een alternatieve vlucht naar de eindbestemming.
  • Bijstand, zoals maaltijden, accommodatie en vervoer van en naar de luchthaven, indien nodig.
  • Mogelijkheid tot omboeking naar een andere vlucht.
Krijg ik compensatie?
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.