Blog

Op deze pagina vindt u artikels boordevol nuttige juridische informatie over passagiersrechten en actuele onderwerpen. Veel leesplezier! Terug
13-9-2018
Claim je vergoeding voor de Ryanair staking
Verwacht wordt dat de grote staking van Ryanair gaat plaatsvinden op 28 september 2018. Hierdoor worden er vele vluchten geannuleerd. Aanstaande donderdag willen de vakbonden de exacte datum bekendmaken.

Niet alle vluchten zullen worden geschrapt. De staking treft veel landen zoals: Portugal, Spanje, België, Italië en natuurlijk Nederland. Het is verstandig om alvast naar alternatieve vluchten te kijken.
De rechter heeft eerder al besloten dat Ryanair in Nederland geen stakingbrekers mag inzetten. Op 10 augustus gebeurde dit ook bij pilotenstaking, omdat de acties volgens de rechter te laat werden aangekondigd. Natuurlijk vraagt men af wie er staakt.

In elk geval het cabinepersoneel doet mee met de staking. Extra strop voor de passagiers. Er zullen meerdere vertragingen volgen. Op woensdag gaan de Duitse piloten van Ryanair 24 uur lang staken. Vanaf Eindhoven vliegen er geen vliegtuigen naar Duitsland. In Eindhoven bij Ryanair werken er 40 mensen als piloot en 80 mensen als cabinemedewerker.

Tot nu toe heeft de staking geen gevolg. Personeel van Ryanair heeft in juli en augustus in verschillende Europese landen gestaakt. Hoe zit het met het recht op vergoeding? Is je vlucht geannuleerd door stakende Ryanair personeel?

Dan kan je recht hebben op een vergoeding van €250, €400 of €600.
Bij annulering door de luchtvaartmaatschappij heb je recht op een alternatieve vlucht. Wanneer de luchtvaartmaatschappij een vlucht aanbiedt dat jou niet goed uitkomt, kan je de ticketkosten terugkrijgen. Buiten deze ticketkosten kan je ook een schadevergoeding claimen.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.