Blog

Op deze pagina vindt u artikels boordevol nuttige juridische informatie over passagiersrechten en actuele onderwerpen. Veel leesplezier! Terug
Fout vluchtnummer op vlieg ticket zorgt voor ellende
6-4-2017
Fout vluchtnummer op vliegticket zorgt voor ellende
Mevrouw Özlem en meneer Hasan, gezin met twee kinderen hebben een vakantie geboekt waaronder enkel ticket Ankara – Amsterdam op 21 augustus 2016 met Corendon Dutch Airlines. Dit is een Europese luchtvaartmaatschappij. 
Tevens hebben zij vanuit hetzelfde reisbureau, heen vlucht geboekt. Deze is zonder problemen door gegaan. 

Vluchtnummer komt niet overeen met vertrekpunt

Ook willen wij erbij vermelden dat mevrouw Özlem, een kind heeft met beperking. Waardoor alles moeilijker gaat dan bij een gezin met gezonde kinderen. 
Mevrouw Özlem is op 18 augustus 2016, gebeld met de mededeling da de vlucht was geannuleerd. Het vreemde aan deze verhaal was, dat deze vlucht niet was geannuleerd maar gepland stond vanuit Marrakesh – Amsterdam. Het reisbureau heeft aangegeven dat er geen vluchten zijn vanuit Ankara, en dat de enige mogelijkheid is om met bussen naar Kayseri te moeten rijden. Dit zou een reis van rond 4/5 uur zijn. Dit is natuurlijk een hele ellende voor een gezin met twee kinderen, vooral voor mevrouw Özlem gezien zij ook nog eens een kind heeft met een beperking. 

Mevrouw Özlem, is bij ons op kantoor geweest en haar situatie uitgelegd. Zij vertelde voornamelijk hoe moeilijk en vervelend zij het vond om van Ankara naar Kayseri met de bus te moeten rijden. Zij vroeg ons of er een mogelijkheid was om geld terug te krijgen. Ook is mevrouw Özlem verstandig geweest om een print screen te maken van de oproepenlijst, hier kon men duidelijk inzien dat mevrouw niet tijdig op de hoogte is gesteld. Corendon Dutch Airlines, dient namelijk 14 dagen van tevoren te mededelen van de annulering. Corendon Dutch Airlines, heeft dit niet gedaan. 

Schadevergoeding ontvangen

Uiteindelijk hebben wij de zaak aangenomen, en ervoor gezorgd dat mevrouw geld terug kan krijgen. Mevrouw heeft uiteindelijk €1600,- geld terug ontvangen. Heb jij ook een soortgelijke situatie mee gemaakt? Dien direct je claim in via onze website, wellicht krijg je ook geld terug.   

 
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.