Blog

Op deze pagina vindt u artikels boordevol nuttige juridische informatie over passagiersrechten en actuele onderwerpen. Veel leesplezier! Terug
18-5-2017
Ik heb mijn vlucht gemist of ben niet gaan vliegen, krijg ik geld?
Je koopt een ticket en besluit toch niet te vliegen. Je hebt geen annuleringsverzekering. Is er iets  terug te krijgen? Ja! De luchthavenbelastingen.  

Luchthavenbelastingen


Luchthavenbelasting zijn alle kosten die een luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. De kosten van luchthavenbelasting zit in het bedrag van de originele ticketprijs, althans in Nederland.   Luchthavenbelasting is bedoeld voor brandstoftoeslagen, overheidsbelasting, toeslagen voor veiligheidscontroles, (veiligheids) verbeteringen aan vliegvelden, olieprijs en heffingen voor geluidshinder.  

Het verschilt per luchtvaartmaatschappij en land wat het bedrag voor luchthavenbelasting bedraagt. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen moet je ook administratiekosten betalen. Vliegvelden zoals Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport zijn kleiner, waardoor de luchthavenbelasting ook lager is.  

Vorder je geld


Mocht je ooit in een situatie komen waarbij u voor wat voor reden dan ook uw vlucht moet annuleren, dan is de kans groot dat je het geld voor het vliegticket kwijt bent, maar vergeet niet dat je de luchthavenbelasting terug kunt vorderen. Flightlaw kan u hierbij helpen.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.