Blog

Op deze pagina vindt u artikels boordevol nuttige juridische informatie over passagiersrechten en actuele onderwerpen. Veel leesplezier! Terug
4-5-2022
Redenen voor een vlucht vertraging
Je bent op de luchthaven en helemaal klaar voor vertrek. Ineens wordt er omgeroepen dat je vlucht vertraging heeft. Vaak zijn daarvoor onverwachte redenen. Hieronder een aantal voorbeelden.

Kapotte verlichting

Een kapot lampje kan een reden zijn om niet op te stijgen. In de cabine zijn verschillende soorten lampjes. Sommige lampjes in de cabine bevatten kwik, een giftig stofje dat kan gaan lekken als het lampje stuk is. Dit moet eerst worden gerepareerd voordat het vliegtuig mag vertrekken.

Asbakken in het toilet

Jazeker, ook die moeten werken! Ook al mag er niet worden gerookt tijdens een vlucht, is het wel belangrijk dat alle asbakken werken en overal aanwezig zijn. Vooral in het toilet. Want mocht iemand tóch stiekem een sigaret opsteken in het toilet, dan moet deze goed kunnen worden uitgemaakt. Half opgerookte sigaretten mogen pertinent niet belanden in de afvalbak tussen licht ontvlambaar wc-papier.

Incidenten op voorgaande vlucht
De meeste vertragingen worden veroorzaakt door eerdere vertragingen op die dag. Deze vertragingen werken door en kunnen de gehele planning van de luchtvaartmaatschappij in de war schoppen.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.