Blog

Op deze pagina vindt u artikels boordevol nuttige juridische informatie over passagiersrechten en actuele onderwerpen. Veel leesplezier! Terug
17-12-2016
Reisorganisatie Corendon slaat handen ineen met Ryanair
Reisorganisatie Corendon slaat de handen ineen met luchtvaartmaatschappij Ryanair. Dat meldt Corendon-topman Steven van der Heijden maandag tijdens een presentatie van de toekomstplannen van het bedrijf.
Vanaf april biedt Corendon reizen aan waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair. Het is volgens Van der Heijden voor het eerst dat Ryanair een dergelijke samenwerking met een reisorganisatie aangaat.

De aankondiging volgt kort op een soortgelijke overeenkomst die Corendon-concurrent TUI Nederland sloot met easyJet. Volgens Van der Heijden is de samenwerking tussen Corendon en Ryanair vooral gericht op vakantievluchten. Bij easyJet en TUI gaat het volgens hem met name om stedentrips.

Een van de redenen om met Ryanair in zee te gaan is het feit dat Corendon nu niet vanaf luchthaven Eindhoven vliegt. Ryanair vliegt op zijn beurt vanaf de Brabantse luchthaven op circa tien bestemmingen waar Corendon als reisorganisatie actief is.

Ibiza, Mallorca, Malaga en Faro zijn de eerste vier bestemmingen waarbij gebruik wordt gemaakt van vluchten van Ryanair. Mocht de samenwerking succesvol zijn dan is de kans groot dat meer bestemmingen worden toegevoegd. Dat kan volgens de Corendon-topman al deze zomer.

Reizen naar Turkije
Verder bleek uit de presentatie dat Corendon steeds minder afhankelijk is van reizen naar Turkije. Momenteel is het land goed voor 40 procent van het totaal. Dat was twee jaar geleden nog twee derde.

Van der Heijden ontkende niet dat de recente onrust in het land een rol heeft gespeeld bij de tanende vraag naar vakanties naar Turkije. Hij legde uit dat het bedrijf op andere bestemmingen ook een stevige groei heeft meegemaakt. ”Daarbij is Turkije bezig aan een comeback”, verzekerde hij. ”Net als Griekenland.”

Om verder te kunnen groeien zoekt Corendon naar mogelijkheden om fondsen aan te boren. Van der Heijden sloot daarbij uit dat Corendon een gang naar de beurs zal zetten. ”Dat is het enige wat we niet zullen doen om aan geld te komen”, besloot hij.

Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.