Blog

Op deze pagina vindt u artikels boordevol nuttige juridische informatie over passagiersrechten en actuele onderwerpen. Veel leesplezier! Terug
13-6-2017
Ticket gekocht, maar toch wijzigen?
Je vakantie plannen wijzigen, waardoor je op een andere datum moet vliegen. Bij het kopen van een ticket, wordt ook gevraagd of u later kosteloos je ticket wilt laten omboeken. U betaalt dan wel meer tijdens het boekingsproces.   Ieder luchtvaartmaatschappij heeft wat betreft kosteloos omboeken andere regels. Daarom is het altijd belangrijk om de algemene voorwaarden door te nemen. Hiernaast een overzicht van de verschillende regels van de luchtvaartmaatschappijen. 
 • Turkish Airlines: Bij Turkish Ailines is het voordeligst om een vlucht te wijzigen, vergeleken met andere luchtvaartmaatschappijen. De wijzigen moeten wel telefonisch worden doorgegeven. Economie vluchten kunnen niet worden gewijzigd.   ·      
 •  Brussels Airlines: Bij Brussels Airlines is het afhankelijk van welk soort ticket u heeft. Bij een Bizz&Class of een Flex&Fast ticket kan je je ticket gratis wijzigen. Naast deze twee tickets, is er ook een Light&Relax Ticket. Hierbij moet u alleen 24 uur van te voren uw wijziging doorgeven.     
 • Corendon: Bij Corendon gelden de ANVR-voorwaarden. Het niet mogelijk om je vlucht online te wijzigen, alleen telefonisch kan dat gewijzigd worden. Ook de wijzigingskosten kunnen tot rekening worden gebracht.   · 
 • EasyJet: Bij EasyJet is het mogelijk om vluchten te wijzigen. De kosten worden alleen wel anders berekend dan bij andere luchtvaartmaatschappijen. Er wordt gekeken naar het aantal dagen die voor het vluchtvertrek zitten. Aan de hand daarvan worden er kosten berekend. 
 • Emirates: Bij Emirates kunt u gelijk zien hoeveel de kosten bedragen als u een wijziging doorvoert via de website.
 • JetairFly: Bij JetairFly kunt u tot 3 dagen voor de vertrekvlucht uw vlucht wijzigen. De bedragen voor korte en midden langeafstandsvluchten bedragen 50 euro per passagier. Voor lange afstandsvluchten bedragen de kosten 120 euro per passagier. 
 • KLM: Het hangt bij KLM af van de tariefvoorwaarden of een vlucht gewijzigd kan worden. Wijzingen en administratiekosten betaalt u altijd. Bij een Flexibel ticket kunt u tot drie keer uw vlucht wijzigen, tot 48 uur voor vertrek.
 • Lufthansa: Bij Lufthansa kan er tot 30 minuten voordat de vlucht vertrekt de vlucht gewijzigd worden. De wijziging kan worden doorgegeven op de website. Wanneer passagiers gekozen hebben voor een flex-optie, hoeven die passagiers geen kosten te betalen voor de wijziging. Voor andere boekingen wordt er gekeken naar de vlucht en de tijd. Aan de hand daarvan wordt er een bedrag bepaald, voor het wijzigen van de vlucht. 
 •  Ryanair: Een wijziging bij Ryanair kan gedaan worden via de website. Een wijziging kan tot vier uur voor vertrek van de vlucht gedaan worden. Bij Ryanair worden de kosten bepaald aan de hand van het seizoen. In het laagseizoen geldt een bedrag van 30 euro telefonisch en op de luchthaven bedraagt het 45 euro. In het hoogseizoen geldt een bedrag van 40 euro telefonisch en op de luchthaven 60 euro.
 • Singapore Airlines: Bij Singapore Airlines ligt het eraan waar de vliegtickets zijn gekocht. Aan de hand daarvan worden er gekeken naar hoeveel de passagiers moeten betalen voor een wijziging.
 • TUIfly: Een wijziging is online nog niet mogelijk via TUIfly. Voor een wijziging moet er telefonisch contact op worden genomen met TUIfly.            
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.