Blog

Op deze pagina vindt u artikels boordevol nuttige juridische informatie over passagiersrechten en actuele onderwerpen. Veel leesplezier! Terug
24-3-2017
Trucjes van airlines om geen geld te betalen


Een vlucht alleen is al een spanning voor de reizigers. Als daar bovenop nog onverwachts een vertraging ontstaat stijgt spanning en ergernis. Alles gaat anders dan gepland. Zo mis je misschien de afspraak bij de rent a car. Ook kan je een nacht van je hotelovernachting missen, terwijl je er dik voor hebt betaald. Als je eenmaal thuis terug ben kan het zijn dat je alle ellende bent vergeten. Laat het hier niet bij zitten en vraag waar je recht op hebt: geld terug bij vertraging vliegtuig.

 

Slechte weersomstandigheden


De luchtvaartmaatschappijen doen veelal een beroep op weersomstandigheden om geen geld te betalen aan de passagiers. Dit kan soms kloppen, maar in de meeste gevallen wordt hier ten onrechte beroep op gedaan. Vraag altijd dus juridisch advies en laat je geld niet liggen. Vraag je geld terug bij vertraging van vliegtuig.  
   

Operationele redenen


Ook dit wordt vaak als reden gebruikt om geen geld te betalen aan passagiers. Een bevel van de luchtverkeersleiding kan leiden tot een vertraging. Dit is anders als medewerkers van de luchtvaartmaatschappij traag handelen en fouten maken tijdens het proces van inchecken tot boarding. Veelal wordt niet gespecificeerd waarom de vlucht is vertraagd.  

Technische storing


De luchtvaartmaatschappijen doen hier steeds minder beroep op sinds het uitspraak van het Hof van Justitie, waarin is bepaald dat technische storingen voor rekening van luchtvaartmaatschappijen komen.   Kortom, laat je niet misleiden door luchtvaartmaatschappijen. Schakel altijd een deskundige partij in en vorder je geld. Geld terug bij vertraging vliegtuig!
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.