Blog

Op deze pagina vindt u artikels boordevol nuttige juridische informatie over passagiersrechten en actuele onderwerpen. Veel leesplezier! Terug
3-4-2017
Wijziging Corendon vlucht


Hallo Allemaal, 

Graag wil ik iets met jullie delen over mijn persoonlijke vakantie ervaring.

Ik heb een vakantie geboekt bij www.corendon.nl, dit was mijn eerste ervaring met Corendon Airlines. De vakantie bestond uit: Vlucht, transfer en accommodatie bij een all inclusive hotel van Corendon zelf. 

Wijziging vlucht


De vakantie was geboekt voor 9 dagen, 20.08.2016 tot en met 29.08.2016 een vakantie naar Bodrum. (Turkije). De heen en terug vlucht was gepland met Corendon Airlines luchtvaartmaatschappij dit is een Turkse luchtvaartmaatschappij. 
Met de heen vlucht hebben wij geen enkele problemen mogen ervaren, hierbij waren de Europese regels van toepassing. De vlucht werd netjes op tijd uitgevoerd door deze luchtvaartmaatschappij. 

Extra hotel verblijf


Op 23.08.2016, heb ik een gemist gesprek gehad van een ‘’Turks nummer’’, dit nummer heb ik zelf niet teruggebeld. Op 24.08.2016, ben ik wederom gebeld door dit Turks nummer de bellende partij was Corendon Airlines. Toen ik de telefoon opnam, vermoedde ik al dat er een wijziging plaats zou vinden met mijn terug vlucht. Eerste wat er aan mij verteld was, was dat mijn vlucht van 29.08.2016, geannuleerd was. De vraag luidde als volgt; ‘’Goedendag, wij willen u mededelen dat de vlucht van 29.08.2016, is geannuleerd zou u op kosten van Corendon een dag langer in ons hotel willen verblijven?’’ Op het moment dat ik vroeg waarom deze vlucht geannuleerd was, gaf de telefoniste aan, dat Corendon veel financiële verlies zal draaien, indien deze vlucht wel op de daadwerkelijke tijdstip zal vliegen. Hierop antwoordde ik dat ik contact met mijn werkgever moest opnemen of dit mogelijk is. Ze benadrukte, dat ik daartegenover 1 dag all inclusive hotel aangeboden kreeg. 

Contact


Vervolgens hebben we besloten, om contact op te nemen met ons werkgevers. Vervolgens heb ik telefoontjes gepleegd met onze werkgevers. Wij hebben Corendon Airlines benaderd, om aan te geven dat we hier een bewijs per mail wilden ontvangen, zodat we dit naar onze werkgevers konden sturen. Ook heeft de Airline nergens vermeld, wat onze rechten zijn enkel dat we een hotel krijgen of heeft Corendon Airlines niet aangegeven of we eventueel geld terug konden krijgen. By the way, een luchtvaartmaatschappij is verplicht om een hotel aan te bieden in een dergelijke situatie of in ieder geval geld terug aan te bieden. 

Ook heb ik tijdens mijn vakantie, vakantiegangers benaderd dat ze geld terug konden krijgen bij een dergelijke situatie. Op het moment dat ik passagiers aangaf, dat men geld terug kan krijgen geloofden mensen mij niet. 

Geld terug


Bij terugkomst, heb ik mijn zaken door Flightlaw medewerkers laten afhandelen. Hier ben ik zelf ook werkzaam wij hebben in totaal €800,- geld terug gehad. Dit betrof voor mijn gezin, waaronder een baby. Baby’s hebben geen recht op geld terug, omdat zij geen betalende passagiers zijn. 

Uiteindelijk is het een fijne ervaring geweest, en toch fijn dat we geld terug hebben gehad. Laat je recht niet liggen en dien ten alle tijden je claim in om ook geld terug te krijgen! Ook wanneer de tijd van je vlucht slechts wordt aangepast. Een truc die luchtvaartmaatschappijen ook vaak gebruiken is de ophaaltijd van het hotel wijzigen, zo hebben de reizigers niets door. 
   

Selcan


Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.