Blog

Op deze pagina vindt u artikels boordevol nuttige juridische informatie over passagiersrechten en actuele onderwerpen. Veel leesplezier! Terug
5-4-2018
Zo krijg je geld terug bij een vertraagde vlucht
Koffers ingepakt en dan sta je te wachten om in te checken, heeft de vlucht vertraging! Dat had je natuurlijk niet verwacht, maar vergeet niet dat je een vergoeding kunt krijgen. Dit zal je vakantie toch iets opvrolijken.

De EU  heeft wettelijk vastgelegd dat de passagiers een vergoeding krijgen als er een vlucht vertraagd is. Helaas maken nog niet alle passagiers gebruik van de wettelijke mogelijkheid.

De wet omvat de vertraging, annulering, omboeking, instapweigering en het missen van een aansluitende vlucht.  Maar wanneer heb je precies recht op compensatie en hoe zorg je ervoor dat je het ontvangt van de luchtvaartmaatschappij?

Op het moment dat je problemen heb met je vlucht, heb je in de volgende situaties recht op compensatie:
*als je met meer dan drie uur vertraging bent aangekomen op je eindbestemming
*als je vlucht is geannuleerd
*als je je aansluiting hebt gemist en je met meer dan drie uur vertraging aankomt op je eindbestemming De hoogte van de compensatie hangt af van het aantal uur vertraging en de afgelegde kilometers.
  • € 250,- voor vluchten tot en met 1500 kilometer en meer dan drie uur vertraging.
  • € 400,- voor vluchten tussen 1500 en 3500 kilometer en meer dan drie uur vertraging.
  • € 300,- euro voor vluchten van meer dan 3500 kilometer en tussen de drie en vier uur vertraging.
  • € 600,- euro voor vluchten van meer dan 3500 kilometer en meer dan vier uur vertraging.
Dit geldt voor alle luchtvaartmaatschappijen denk bijvoorbeeld aan: Corendon, Turkish Airlines, KLM, Transavia etc. Luchtvaartmaatschappijen staan meestal niet te wachten op de binnenkomende claims. Veelal wordt ook een beroep gedaan op bijzondere omstandigheden zoals weersomstandigheden.

Kom je er zelf toch niet helemaal uit? Of wordt je genegeerd door de luchtvaartmaatschappij? Wij hebben een team dat bestaat uit juristen gespecialiseerd in passagiersrechten.

Vul hieronder in het contactformulier je gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Hallo, waarmee kunnen wij u helpen?
Type hieronder uw bericht voor direct contact.